هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

۷ تکنیک برای بهبود حجم صدا در سخنرانی

۷ تکنیک برای بهبود حجم صدا در سخنرانی | مهدیه مقنی | اعجاز سخن

سخنرانی هنری است که نیازمند مهارت‌های متعددی است و یکی از مهم‌ترین این مهارت‌ها، توانایی کنترل و افزایش حجم صدا است. در این مقاله، ما به بررسی ۷ تکنیک موثر برای افزایش حجم صدا در سخنرانی خواهیم پرداخت.

این راهکارها به شما کمک خواهند کرد تا در هنگام سخنرانی، صدای خود را به گونه‌ای کنترل کنید که حداکثر تأثیر را بر روی شنوندگان خود داشته باشید.

۷ تکنیک برای بهبود حجم صدا در سخنرانی | مهدیه مقنی | اعجاز سخن
۷ تکنیک برای بهبود حجم صدا در سخنرانی | مهدیه مقنی | اعجاز سخن

۱. فهم مکانیک پرتاب صدا

قبل از پرداختن به تکنیک ها، مهم است که آناتومی پرتاب صدا را درک کنید. مکانیک پرتاب صدا فقط در مورد حجم نیست؛بلکه علاوه بر آن در مورد وضوح، تن و طنین صدااست. ما در ادامه خواهیم دید که چگونه قدرت دیافراگم خود را کنترل کنیم و کلمات خود را برای رسیدن صدای مان به هر گوشه از سالن و یا اتاق بیان کنیم.

۲.کنترل تنفس: پایه و اساس سخنرانی قدرتمند

سخنرانی قدرتمند با کنترل تنفس آغاز می شود. یاد بگیرید که چگونه به طور موثر از تنفس خود برای حمایت از صدای خود استفاده کنید، این کار به شما امکان می دهد طولانی تر، بلندتر و با اطمینان بیشتری صحبت کنید بدون اینکه تارهای صوتی خود را تحت فشار قرار دهید.

یکی از بهترین روش ها برای کنترل تنفس، داشتن تنفس دیافراگمی است. شما باید به جای اینکه قفسه سینه خود را پر از هوا کنید، هوا را به قسمت های پایین تر بکشید. اینگونه حجم هوای داخل ریه‌های شما بیشتر می‌شود و علاوه بر آن صدای شما حجیم تر خواهد شد.

تمرین تنفس دیافراگمی در اعجاز سخن| استاد مهدیه مقنی
تمرین تنفس دیافراگمی در اعجاز سخن| استاد مهدیه مقنی

برای تمرین بهتر روی زمین دراز بکشید. یک دست را روی سینه و دست دیگر را روی شکم خود قرار دهید. سپس هوا را از داخل بینی خود وارد شکم کنید. مثل نوزادها در این تمرین هنگام تنفس شکم شما بزرگ می‌شود.

سپس به آرامی هوا را از داخل دهان خارج کنید. این کار را روزانه سه بار و هر بار به مدت ۳ دقیقه انجام دهید تا به مرور تنفس شکمی به یک عادت برای شما هنگام سخنرانی و صحبت کردن تبدیل شود.

۳.وضعیت بدن:

پوزیشن و وضعیت بدن شما نقش مهمی در نحوه پرتاب صدای شما دارد. در این بخش نوع ایستادن درست را برای شما توضیح می‌دهیم. شما باید کاملاً صاف باایستید. نباید خمیده باشید. چرا که این کار باعث می‌شود صدای شما به خوبی پرتاب نشود.

صدای ضعیف و طرز ایستادن اشتباه نشان دهنده عدم اعتماد به نفس شما در سخنرانی است.

نحوه ایستادن با اعتماد به نفس | اعجاز سخن |‌ مهدیه مقنی
نحوه ایستادن با اعتماد به نفس | اعجاز سخن |‌ مهدیه مقنی

۴.گرم کردن صدا: آماده سازی صدای شما برای صحنه

درست مانند یک ورزشکار قبل از مسابقه گرم می کند، یک سخنران باید صدای خود را آماده کند. شما می‌توانید با تمرین های مختلفی صدای خود را گرم کنید.

به عنوان مثال تصور کنید یک توپ پینگ پنگ در دهان شما قرار دارد. سپس لب های خود را به هم بچسبانید و صدای «ممممم» را ایجاد کنید. شما می‌توانید آهنگ مورد علاقه خود را پخش کنید و همزمان با صدای آهنگ صدای مممم را ایجاد کنید.

این کار یکی از بهترین تمرین های رایج سخنرانان حرفه ای برای گرم کردن صدا می‌باشد.

۵.آراستگی: وضوح کلید است

آراستگی فقط در مورد فهمیدن نیست؛ این در مورد به یاد ماندن است. یاد بگیرید که چگونه تکنیک هایی را برای واضح و تاثیرگذار بیان کردن کلمات خود بیاموزید.

برای اینکه بتوانید کلمات را واضح و آراسته بیان کنید می‌توانید از تمرین مشدد خوانی استفاده کنید. به این شیوه که یک عبارت کوتاه مثل «اعجاز سخن» را انتخاب کنید.

سپس سعی کنید این کلمه را با شدت و قرار دادن چند تشدید روی هر حرف با صدای بلند بخوانید. اگر به مدت ۲۸ روز این تمرین فوق العاده را انجام دهید خودتان از میزان وضوح ادای کلمات در صحبت کردن خود متعجب می‌شوید!

۶.تأثیر عاطفی: ارتباط با مخاطبان شما

صدای شما قدرت برانگیختن احساسات را دارد. اینجا، ما به شما خواهیم آموخت که چگونه از تغییرات لحن درست برای ارتباط عاطفی با مخاطبان خود استفاده کنید، سخنرانی شما را نه تنها شنیده، بلکه احساس می‌کنند.

برای این کار می‌توانید تمرین دوبله را انجام دهید. بخش های احساسی یکی از فیلم های مورد علاقه خود را انتخاب کنید. سپس این بخش ها را بدون صدا پخش کنید و آنها را با صدای خودتان و با اوج احساسات دوبله کنید.

این تمرین شما را به یک سخنران تاثیرگذار تبدیل می‌کند.

تمرین دوبله در سخنرانی و فن بیان | اعجاز سخن | مهدیه مقنی
تمرین دوبله در سخنرانی و فن بیان | اعجاز سخن | مهدیه مقنی

۷.فناوری به عنوان یک همراه: استفاده موثر از میکروفون

در سالن های بزرگ، فناوری همراه شما است. بدانید که چگونه به طور موثر از میکروفون برای تقویت صدای خود بدون از دست دادن کیفیت طبیعی آن استفاده کنید.

اگر میکروفون یقه ای استفاده می‌کنید، اطمینان حاصل کنید میکروفون به خوبی نصب شده باشد و همچنین تنظیم آن درست باشد. علاوه بر آن چک کنید در کدام قسمت های سالن صدای نویز ایجاد می‌شود تا هنگام سخنرانی از قدم زدن در آن قسمت ها خودداری کنید.

اگر از میکروفن دستی استفاده می‌کنید، آن را با دست دیگر در فاصله یک مشت از دهان خود بگیرید. همچنین قبل از شروع صحبت چند با به آرامی به میکروفون ضربه بزنید تا از متصل بودن آن اطمینان حاصل کنید.

کاربردهای واقعی: تمرین باعث مهارت می شود

تئوری بدون تمرین فایده ای ندارد. ما استراتژی هایی را برای اعمال این تکنیک ها در سناریوهای دنیای واقعی، از اتاق های هیئت مدیره، سخنرانی در مدرسه و سالن های کنفرانس، اشتراک خواهیم گذاشت تا اطمینان حاصل کنیم که صدای بلند شما نه تنها در تئوری، بلکه در عمل هم کارآمد است.

به عنوان مثال در کلاس ها و جمع های مختلف سعی کنید به صورت داوطلبانه صحبت کنید و نظرات خود را به اشتراک بگذارید. این کار به شما کمک می‌کند به مرور اعتماد به نفس خودتان را برای بهبود حجم صدا افزایش دهید.

البته قبل از صحبت کردن سعی کنید به اطرافیان بگویید تا از شما فیلم بگیرند. سپس فیلم سخنرانی خود را تحلیل کنید تا از خوب بودن حجم صدا اطمینان حاصل کنید.

حفظ سلامتی صدا: بهترین دارایی یک سخنران

صدای قدرتمند یک صدای سالم است. بیاموزید که چه چیزهایی را باید انجام دهید و چه چیزهایی را نباید انجام دهید، از جمله هیدراتاسیون تا اجتناب از فشار، برای اطمینان از اینکه صدای شما برای هر برنامه سخنرانی قوی و واضح باقی می ماند.

سعی کنید هنگام سخنرانی آب بنوشید. البته باید آب را جرعه جرعه بنوشید و همچنین سعی کنید همیشه آبی را مصرف کنید که دمای آن با دمای محیط اطراف یکی باشد.

از خوردن تنقلات سرخ کردنی اجتناب کنید. چرا که به عنوان یک فرد تاثیر گذاری باید سلامتی حنجره خود را حفظ کنید.

جنبه روانشناختی پرتاب و آزادی صدا

تحقیقات زیادی انجام شده است که نشان می‌دهد بلند صدا و قدرت صدای شما تاثیر زیادی بر شنوندگان خواهد گذاشت. همانطور که در طول تاریخ رهبران جهان برای تاثیرگذاری بر ملت خود از قدرت کلام و صدای خود بهره برده اند شما هم برای تاثیر بیشتر بر دنیای اطراف از این قدرت خارق العاده استفاده کنید.

تخصیص تکنیک ها برای محیط های مختلف

هر محیط سخنرانی منحصر به فرد است. یاد بگیرید که چگونه تکنیک های پرتاب و آزادی صدای خود را با توجه به تنظیمات مختلف تنظیم کنید، خواه یک اتاق جلسه کوچک باشد یا یک سالن کنفرانس بزرگ.

بازخورد و بهبود مستمر

از دوستان یا همکاران خود بخواهید در مورد حجم و قدرت صدای شما بازخورد هایی به شما ارائه دهند. در دوره های حضوری ما هر جلسه این مورد را در مورد هنرجویان بررسی می‌کنیم. این بازخورد‌ها می‌توانند به شما کمک کنند تا نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کرده و بهبود بخشید.

منبع آموزش فن بیان و سخنوری: سایت اعجاز سخن

مدیر وبسایت: استاد مهدیه مقنی

با اعمال این تکنیک‌ها و تمرینات، می‌توانید حجم صدایتان را بهبود داده و سخنرانی‌های خود را به نحو بهتری انجام دهید.

مهدیه مقنی وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *