هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

بهترین روش ها برای شروع سخنرانی: جذب مخاطب از اولین لحظه

بهترین روش ها برای شروع سخنرانی با استاد مهدیه مقنی | اعجاز سخن

آغاز یک سخنرانی می‌تواند تعیین‌کننده‌ترین بخش آن باشد. نحوه‌ی شروع شما تاثیر به‌سزایی در جلب توجه و علاقه‌ی شنوندگان دارد. در این مقاله، به بررسی روش‌های موثر و خلاقانه‌ای می‌پردازیم که می‌توانند شروع سخنرانی شما را تاثیرگذار و به‌یادماندنی کنند.

در اعجاز سخن سعی داریم فضایی را آماده کنیم که بتوانید در کمال آرامش با مطالعه مطالب به تسلط در سخنرانی، فن بیان و مهارت های ارتباطی برسید. همچنین به مرور به رشد فردی برسید تا زندگی بهتری را خلق کنید.

اعجاز سخن همانطور که از اسمش پیداست میخواهد شما را با معجزه خوب و درست سخن گفتن آشنا کند. پس همراه ما باشید و از این معجزه بهره ببرید.

اهمیت اولین جملات

اولین جملات سخنرانی نقش کلیدی در برقراری ارتباط با شنوندگان دارند. این جملات باید به‌گونه‌ای طراحی شوند که توجه حضار را به‌سرعت جلب کنند و زمینه‌ساز بحث‌های بعدی باشند.

اولین جمله مثل این است که شما در ابتدای بازی فوتبال گل بزنید. این یعنی در شروع بازی شما برنده میدان هستید. اما لازم است با یک ارائه و سخنرانی خوب این برد را تا انتها حفظ کنید. البته به مرور نحوه تسلط بر سایر قسمت های سخنرانی از جمله بدنه سخنرانی و انتهای سخنرانی را نیز با شما به اشتراک خواهیم گذاشت.

استفاده از داستان‌گویی

بهترین روش ها برای شروع سخنرانی با استاد مهدیه مقنی | اعجاز سخن
بهترین روش ها برای شروع سخنرانی با استاد مهدیه مقنی | اعجاز سخن

یکی از قدرتمندترین روش‌ها برای شروع سخنرانی، استفاده از تکنیک داستان‌گویی است. داستان‌ها می‌توانند احساسات شنوندگان را برانگیزانند و پیام شما را به‌یادماندنی‌تر کنند.

سعی کنید همیشه ساعتی را در طول روز به مطالعه داستان های کوتاه بپردازید. همچنین داستان هایی که در زندگی شخصی خودتان اتفاق می افتد را در یک دفتر یادداشت کنید تا در آینده بتوانید از این داستان ها برای سخنرانی استفاده کنید.

برای اینکه بتوانید به خوبی داستان بگویید می‌توانید به نحوه داستان گفتن افراد حرفه ای توجه کنید. این کار شما را به اوج تبحر در داستان گویی می‌رساند. به عنوان مثال نقال ها به خوبی داستان می‌گویند و آنچنان فضای داستانی را برای شما به تصویر می‌کشند که از شنیدن داستان لذت ببرید.

طرح پرسش‌های چالش‌برانگیز

شروع سخنرانی با پرسش‌هایی که شنوندگان را به فکر وامی‌دارد، می‌تواند بسیار موثر باشد. این روش به شنوندگان اجازه می‌دهد تا فعالانه در موضوع سخنرانی شرکت کنند.

سوال پرسیدن یکی از قدرتمند ترین تکنیک های شروع سخنرانی است. در روش های شروع سخنرانی معمولاً سوال پرسیدن بین سیاست مداران رواج دارد. چرا که با چند سوال خوب می توانند مخاطب را از ابتدای کلام با خود همراه کنند.

ارائه آمار و اطلاعات جالب

استفاده از آمار و حقایق شگفت‌انگیز یک راه عالی برای جلب توجه و نشان دادن اهمیت موضوع سخنرانی است. این روش می‌تواند به مخاطب کمک کند تا موضوع را بهتر درک کند.

مثلاً فرض کنید در ابتدای سخنرانی بگویید:«۱ ، ۲ ،۳ » می دانید هر سه ثانیده چند نفر در کره زمین می میرند؟

این سوال قطعاً مخاطب شما را جلب و محو صحبت شما می‌کند. پس یاد بگیرید آمارهای جالب و مرتبط با موضوع سخنرانی خود را در ابتدای صحبت با مخاطب به اشتراک بگذارید.

به اشتراک‌گذاری تجربیات شخصی

بیان تجربیات شخصی در ابتدای سخنرانی می‌تواند راهی موثر برای برقراری ارتباط عاطفی با شنوندگان باشد. این روش به شنوندگان اجازه می‌دهد تا با شما همذات‌پنداری کنند.

این بخش با داستان گویی هم ارتباط دارد. اگر بتوانید تجربیات شخصی خود را به شکل یک داستان تاثیرگذار برای مخاطب بیان کنید، مخاطبان با تمام وجود با شما همراهی می کنند.

استفاده از نقل‌قول‌های الهام‌بخش

آغاز سخنرانی با نقل‌قول‌های معروف و الهام‌بخش می‌تواند به شما کمک کند تا پیام خود را با قدرت بیشتری ارائه دهید. نقل‌قول‌ها می‌توانند موضوعات مورد بحث را به‌طور خلاصه و قدرتمند بیان کنند.

استفاده از این نقل قول ها اعتبار سخنرانی شما را افزایش می‌دهد. چرا که معمولاً افراد مشهوری این سخنان را گفته اند و شما با استفاده از سخنان آنها در ارائه خوب کمک می‌کنید مخاطب بهتر با شما همراهی کند.

ساختن جو شوخ‌طبعی

شروع سخنرانی با شوخی یا طنز می‌تواند فضایی دوستانه و گرم ایجاد کند. این روش می‌تواند تنش‌های اولیه را کاهش دهد و به شنوندگان اجازه دهد تا راحت‌تر با محتوای سخنرانی ارتباط برقرار کنند.

البته شروع سخنرانی با شوخی رسیک بسیاری را به همراه دارد. به خصوص در ایران که مخاطب خاصی دارد. اگر در ابتدای کار هستید و هنوز به خوبی مخاطب خود را نمی شناسید پیشنهاد می‌کنیم از این روش استفاده نکنید. منتها اگر به خوبی تسلط دارید و مخاطب هایی که قرار است برای آنها سخنرانی کنید به خوبی با شما آشنا هستند می‌توانید با احتیاط از شوخی های به جا استفاده کنید.

نتیجه‌گیری

یک شروع قوی در سخنرانی می‌تواند تاثیر به‌سزایی در موفقیت کلی آن داشته باشد. با استفاده از این روش‌ها، شما می‌توانید توجه شنوندگان را از همان ابتدا جلب کرده و زمینه‌ساز یک ارائه‌ی موفق و تاثیرگذار باشید.

مهدیه مقنی وب‌سایت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *